Logo yritykselle – Näin hankit täydellisen logon firmallesi, ilman että menetät rahojasi tai aikaasi.

Oletko kenties perustamassa yritystä ja pohdit miksi firmasi tarvitsee logon? Vai onko sinulla jo tarvetta päivittää yrityksesi logoa ajankohtaisemmaksi?

Logo edustaa yritystäsi ja käytät sitä lähes kaikessa viestinnässä, joten logon kannattaa ehdottomasti olla hyvä ja toimiva eri käyttötarpeisiin. Hyvällä logolla erotut myös kilpailijoistasi, joka voi auttaa sinua saamaan paremmin asiakkaita.

Tästä artikkelista saat tietää enemmän logon tärkeydestä yritykselle, mutta myös miten sen tilausprosessi etenee ja millaisia tietoja sinulla on hyvä olla täydelliseen logon suunnitteluun. Tämän avulla et menetä turhaan rahojasi tai aikaasi, vaan tiedät paremmin miten edetä logon hankkimisessa yrityksellesi.

Viisi syytä miksi hyvä logo on tärkeää yrityksesi menestykselle:

 1. Brändin tunnistettavuus: Logo on visuaalinen tunnus, joka auttaa erottamaan yrityksesi saman alan kilpailijoista. Se on yksi keskeisimmistä elementeistä brändin tunnistettavuuden rakentamisessa. Hyvä logo auttaa ihmisiä muistamaan ja tunnistamaan yrityksesi eri medioissa, kuten mainoksissa, verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.
 1. Brändin viestintä: Logo välittää yrityksesi viestin ja arvot asiakkaille. Se voi parhaimmillaan kertoa yrityksen luonteesta, ammattimaisuudesta, innovatiivisuudesta ja muista yritykselle tärkeistä asioista. Hyvin suunniteltu logo vahvistaa haluttua viestiä ja luo positiivisia mielikuvia brändistäsi.
 1. Asiakkaiden luottamus: Hyvä logo herättää luottamusta yritykseen. Visuaalisesti houkutteleva ja ammattimaisesti suunniteltu logo viestii laadukkuudesta ja ammattitaidosta, joten asiakkaat mieltävät myös palvelusi ammattimaiseksi ja laadukkaaksi.
 1. Erottuminen kilpailijoista: Logon avulla voit erottua kilpailijoista ja luoda omaa tunnistettavaa brändiä. Hyvin suunniteltu ja ainutlaatuinen logo auttaa luomaan positiivista erottautumista kilpailijoiden joukossa. Se luo mielikuvaa ainutlaatuisesta ja arvostetusta brändistä.
 1. Monipuolinen käyttö: Logo on visuaalinen elementti, jota voit hyödyntää eri medioissa ja tilanteissa. Se voi olla näkyvillä yrityksen verkkosivuilla, sosiaalisen median profiilissa, painotuotteissa, mainoksissa, yritysilmeessä ja paljon muussa. Hyvin suunniteltu logo skaalautuu ja toimii eri kokoluokissa ja alustoilla.
Logo yritykselle

Hyvä yrityksen logo voi siis auttaa firmaasi menestymään markkinoilla ja erottumaan kilpailijoista. Se voi nimittäin houkutella uusia asiakkaita, lisätä uskollisuutta olemassa olevien asiakkaiden keskuudessa sekä vahvistaa yrityksen mainetta.

Toimiva logo usein vaikuttaa positiivisesti yrityksen markkinointiin ja mainontaan. Koska logo luo visuaalisen yhtenäisyyden eri markkinointimateriaalien välillä ja parantaa yrityksen tunnistettavuutta. Logon avulla voit rakentaa vahvaa brändi-identiteettiä, joka resonoi asiakkaiden kanssa ja jää mieleen heille.

On tärkeää huomata, että logo on pitkäaikainen investointi. Nimittäin hyvin suunniteltu logo kestää aikaa ja säilyttää merkityksensä pitkään, eli se tunnistetaan jopa vuosikymmenien jälkeen.

Kokonaisuudessaan hyvä logo on yrityksesi visuaalinen edustaja ja ensivaikutelman luoja. Se auttaa sinua erottumaan kilpailijoista, viestimään brändisi arvoja ja luomaan vahvan yritysidentiteetin. Siksi on tärkeää panostaa logoon ja varmistaa, että se on suunniteltu ammattimaisesti ja huolellisesti yrityksesi tarpeita vastaavaksi.

Pärjääkö yritys ilman logoa?

Vaikka yritys voisi periaatteessa toimia ilman varsinaista logoa, on tärkeää ymmärtää, että logo tarjoaa etuja ja hyötyjä yritykselle. Logo on visuaalinen tunnus jolla erottaudut kilpailijoista ja kerrot brändisi tarinaa. Seuraavat seikat kannattaa ottaa huomioon kun mietit kannattaako logoon panostaa.

Brändin tunnistettavuus on helpompaa. Logo auttaa luomaan yritykselle tunnistettavuutta. Se on kuin symboli, joka auttaa ihmisiä muistamaan ja tunnistamaan yrityksen helposti. Ilman logoa yritys menettää mahdollisuuden luoda vahvaa brändin tunnistettavuutta.

Hyvin suunniteltu logo antaa yrityksestä ammattimaisen ja luotettavan kuvan. Se tuo yritykselle uskottavuutta ja auttaa luomaan positiivista ensivaikutelmaa asiakkaille. Ilman logoa yrityksella on vaikeampaa herättää luottamusta asiakkaiden keskuudessa. 

Logo on monikäyttöinen työkalu markkinoinnissa ja mainonnassa. Se nimittäin luo yhtenäisyyttä ja jatkuvuutta yrityksen viestinnässä eri kanavissa. Ilman logoa yritys kohtaa haasteita brändin visuaalisen yhtenäisyyden ja tunnistettavuuden luomisessa eri markkinointimateriaaleissa.

Logo on ehdottomasti yksi tärkeimmistä elementeistä brändin rakentamisessa. Se auttaa viestimään yrityksen arvoja ja tarinaa. Vaikka logo tuo monia etuja yritykselle, on tärkeää huomata, että logo ei yksinään tee menestyksekkäästä yrityksestä. Logo on osa brändiä, ja yrityksen menestykseen vaikuttavat myös muut tekijät, kuten tuotteiden ja palveluiden laatu, asiakaspalvelu, markkinointistrategiat ja liiketoimintamalli.

Logo yritykselle

Millainen logo yritykselle sopii parhaiten?

Yrityksellesi sopivan logon suunnittelussa tulee miettiä pariakin asiaa etukäteen itse, vaikka tilaisitkin logon. Onko sinulla toiveita logon ulkoasuun, väritykseen tai symboliikkaan liittyen? Onko sinulla jokin hauska tarina, joka kuvastaa yritystäsi? 

Logolla pystyy nimittäin kertomaan yrityksesi tarinaa ja ideologiaa. Parhaimmilla ja mieleenpainuvimmilla logoilla on tarina, joka kiteyttää olennaisimman yrityksestä visuaaliseen muotoon. Hyvin perinteinen esimerkki tästä on Amazon-verkkokaupan logossa nuoli A:sta Z:taan, joka kuvastaa hyvin heidän verkkokauppansa laajaa tarjontaa. 

Jos sinulla on jo brändistrategia, niin sitä kannattaa ehdottomasti käyttää logon suunnittelun pohjalla jotta brändistäsi tulee yhtenäinen ja ammattimainen. Kannattaa pyrkiä saamaan logo, joka erottuu kilpailijoista ja on ainutlaatuinen. Uniikki logo auttaa vahvistamaan yrityksen brändiä ja tunnistettavuutta.

Mitä eri vaihtoehtoja on yrityksen logon hankkimiseen?

Logon voi hankita useaa kautta ja eri tavoilla, eli sinulla on rajana vain budjettisi ja aikasi. Jotkin keinot tarvitsevat enemmän panostustasi ja toisissa taas voit luottaa ammattilaisen tekevän sinulle toiveittesi mukaisen logon. Mitä eri keinoja yrityksen logon hankitaan sitten on?

 • Voit suunnitella logon itse, jos sinulla on graafisen suunnittelun taitoja tai olet visuaalisesti luova. Voit käyttää apuna erilaisia suunnittelutyökaluja, kuten Adobe Illustratoria tai Canvaa, tai jopa yksinkertaisempia online-logoeditoriohjelmia. Tämä toimii hyvin silloin kun etsit yksinkertaista tekstilogoa.
 • Ulkoista suunnittelu suunnittelutoimistoon. Voit palkata ammattimaisen graafisen suunnittelijan tai suunnittelutoimiston suunnittelemaan logon yrityksellesi. Suunnittelija voi auttaa sinua luomaan logoa, joka vastaa yrityksesi brändiä ja tavoitteita. Monet yrityksen kääntyvät ulkoistamisen puoleen ammattimaisen ja korkealaatuisen logon saamiseksi.
 • Sinulla on myös mahdollista järjestää logo-kilpailu, jossa suunnittelijat voivat lähettää ehdotuksia logoksi. Kilpailujen avulla saat useita erilaisia vaihtoehtoja valittavaksesi. Voit järjestää kilpailun esimerkiksi suunnittelijayhteisöissä tai erityisillä kilpailusivustoilla. 
 • Voit tilata logon myös ulkomaalaisilta suunnittelijoilta hyödyntämällä verkossa olevia palveluita kuten esimerkiksi Fiverr. Näin voit saada laadukkaita logoja edullisesti, mutta tässä voi kielimuuri nousta hankaloittamaan tilauksen sujumista.
 • On olemassa verkkosivustoja, jotka tarjoavat valmiita logoja tai logojen malleja eri teemoihin ja toimialoille. Voit selata näitä malleja ja muokata niitä sopimaan yrityksesi tarpeisiin. Muista kuitenkin varmistaa, että valitsemasi logo on käytettävissäsi oikeuksien ja lisenssien osalta. On tärkeää arvioida näiden vaihtoehtojen hyötyjä ja haittoja suhteessa yrityksen tarpeisiin ja budjettiin.

Miten logon tilaus yritykselle yleisesti etenee?

Kun olet pohtinut eri vaihtoehtoja ja olet päätynyt tilamaan logon, etkä tekemään sitä itse. Niin mitä esitietoja graafikko tarvitsee yrityksen logon suunnitteluun? Onko jotain asioita mitä tulee ehdottomasti ottaa huomioon? 

Yleispiirteitä logon tilauksessa on nämä:

 • Alustavan suunnitelman luominen. Ennen tilauksen tekemistä sinun tulee luoda suunnitelma tai vähintään toivelista joka selkeyttää, mitä haluat logoltasi. Mieti yrityksesi brändiä, arvoja ja tavoitteita. Pohdi myös logon tyyliä, väripalettia ja muita visuaalisia elementtejä.
 • Suunnittelijan tai palveluntarjoajan löytäminen. Etsi sopiva graafinen suunnittelija tai suunnittelutoimisto. Hyviä vaihtoehtoja löydät esimerkiksi tutkimalla tarjontaa verkossa, pyytämällä suosituksia tai kysymällä paikallista suunnittelutoimistoa.
 • Tilauksen teko. Ota yhteyttä valitsemaasi suunnittelijaan. Selitä suunnittelijalle firman brändiä, arvoja ja logon tavoitteita. Pyri jo valmiiksi keräämään listaa toiveistasi, kilpailijoista ja toimialastasi. Näin saat mahdollisimman hyvin toimialaasi sopivan logon.
 • Kommunikointi ja palautteen anto. Suunnitteluprosessin aikana kannattaa pitää säännöllistä yhteyttä suunnittelijan kanssa. Anna palautetta ehdotuksista ja tarvittaessa selvennä tai muokkaa suunnitelmaasi.
 • Lopullisen logon hyväksyminen. Kun suunnittelija toimittaa sinulle lopullisen logoehdotuksen, tarkista se huolellisesti. Varmista, että se vastaa tarpeitasi ja toiveitasi. Jos tarvitaan pieniä muutoksia tai korjauksia, kerro niistä suunnittelijalle. Kun olet hyväksynyt lopullisen logon, saat sen käyttöösi. Yleensä saat logon eri tiedostomuodoissa, jotka sopivat eri käyttötarkoituksiin, kuten painettaviin materiaaleihin, verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan. Tallenna logotiedostot huolellisesti ja varmuuskopioi ne tarvittaessa.

Näin hankit yrityksellesi täydellisesti sopivan logon.

Logo yritykselle

Yrityksellesi täydellisesti sopivan logon saaminen vaatii huolellista suunnitteluprosessia ja ymmärrystä yrityksesi brändistä, arvoista ja tavoitteista. Kannattaa siis pohtia arvomaailma ja tavoitteet kuntoon, ennen kuin sukeltaa logon suunnittelun maailmaan. Mutta kun pohjatyöt on tehty kunnolla, niin voit alkaa työstämään ideaa toimivasta logosta yrityksellesi.

 • Määrittele ensiksi brändisi identiteetti. Selvitä, millainen brändi haluat olla ja millaisia arvoja ja viestejä haluat välittää kohdeyleisöllesi.
 • Tee tutkimusta kilpailijoistasi ja kohderyhmästäsi. Tämä auttaa sinua päättämään, millainen visuaalinen ilme sopisi parhaiten yrityksesi brändiin.
 • Jos sinulla on jo olemassa oleva brändistrategia, niin se kannattaa ehdottomasti ottaa osaksi logon suunnittelua.
 • Kirjaa ylös kaikki olennaiset tiedot ja toiveet logon suhteen.
 • Määrittele esimerkiksi logon tyyli, värit, fontit ja symboliikka.
 • Kerro suunnittelijallesi, millaisia viestejä haluat logolla välittää ja mihin eri käyttötarkoituksiin sitä tarvitaan.

Etsi suunnittelijoita tai suunnittelutoimistoja, joilla on kokemusta ja näyttöjä laadukkaasta logon suunnittelusta. Tarkastele heidän portfolioitaan ja keskustele heidän kanssaan nähdäksesi, ymmärtävätkö he yrityksesi tarpeita ja pystyvätkö he tuottamaan haluamasi lopputuloksen.

Miten edetä kun hyvä suunnittelija on löytynyt?

Kun olet valinnut mieleisen logon tekijän, niin tee yhteistyötä suunnittelijan/suunnittelutoimiston kanssa ja osallistu suunnitteluprosessiin. Anna palautetta ja kommunikoi avoimesti toiveistasi ja muutoksista, jotka haluat tehdä suunnittelun aikana. Näin saat varmemmin sopivan logon yrityksellesi. 

Kun olet saanut eteesi tarkistettavaksi hyvältä vaikuttavan logon, niin varmista että logo toimii eri käyttötarkoituksissa ja eri medioissa. Sen pitää olla skaalautuva eri kokoihin, varsinkin jos tarvitset sitä eri kokoisena painotuotteissa, verkkosivuilla tai somessa.

Huolehdi siitä, että logo on selkeästi luettavissa eri alustoilla ja säilyttää tunnistettavuuden eri yhteyksissä. Suosittelemme vahvasti tarkistamaan logon sopivuuden eri värisillä pohjilla sekä eri kokoisina, ennen kuin teet lopullisen valinnan.

Hyvä graafikko varmistaa sen, että logon suunnitteluprosessi sisältää tekijänoikeuksien huomioimisen. Ammattimainen suunnittelija pitää huolen, ettei logosi loukkaa muiden tekijänoikeuksia tai tavaramerkkejä. Yrityksen tehtävänä on varmistaa, että saat omistusoikeuden logoosi. 

Kun olet tyytyväinen suunnittelijan tai suunnittelutoimiston ehdotukseen ja logoon on tehty tarvittavat muutokset, anna lopullinen hyväksyntä logolle. Ota itsellesi kaikki logon eri tiedostomuodot, jotta voit käyttää sitä eri tarkoituksiin. Nyt voitkin alkaa käyttämään logoa  johdonmukaisesti kaikissa yrityksen viestintämateriaaleissa ja kanavissa.

Jos haluat varmistaa, että saat täydellisesti sopivan logon yrityksellesi, harkitse ammattilaisen käyttämistä logon suunnittelussa. Ammattimainen suunnittelija tai suunnittelutoimisto pystyy ottamaan huomioon kaikki tarvittavat näkökulmat ja varmistamaan, että logosi heijastaa brändisi identiteettiä ja tavoitteita.

Mitä tulee ottaa huomioon yrityksen logon suunnittelun budjetissa?

Logon budjetin asettaminen on keskeistä logon suunnittelun ulkoistamisessa. Freelancerit saattavat hinnoitella työnsä projektikohtaisesti, kun taas suunnittelutoimistot usein käyttävät tuntiveloitusta.

Selvitä hinnoittelumallit etukäteen ja varmista, että ne sopivat yrityksesi budjettiin. Ei ole mitään epämiellyttävämpää kuin todeta ettei budjetti pitänyt sen vuoksi, ettei sitä ollut tarkasti määritelty ennen työn aloittamista.

Lisäksi on todella tärkeää ottaa huomioon, että kaikki sopimusasiat ovat kunnossa. Selkeä sopimus suojaa molempia osapuolia ja varmistaa, että yritykselläsi on kaikki tarvittavat oikeudet käyttää logoa haluamallasi tavalla.

Kootusti 10+1 tärkeintä vinkkiä yrityksen logon hankintaan!

 1. Selvitä ensiksi mitä tavoitteita sinulla on logollesi. Ideoi tutkimalla muita alasi logoja ja kirjoita ylös esiin nousseita toiveitasi.
 2. Analysoi millaisia logoja kilpailijoillasi on ja mieti miten logosi erottuisi niistä positiivisesti.
 3. Hyödynnä brändistrategiaasi, jotta logosi vahvistaa siitä nousevia arvoja esiin.
 4. Huomioi skaalautuvuus!  Toimiiko sama logo pienenä ja isona?
 5. Pohdi myös mihin käyttötarkoituksiin logoa tarvitset, tarvitseko esimerkiksi tekstilogon lisäksi pienemmän symbolin joka toimii logonasi somessa.
 6. Jos et ole jo päättänyt itse, niin valitse yhdessä ammattilaisen kanssa yrityksesi värimaailma, jota logo myötäilee.
 7. Logoa suunniteltassa kannattaa ehdottomasti huomioida tekijänoikeus, eli tarkista että logossasi ei ole elementtejä joita et saa käyttää.
 8. Jos vain mahdollista niin testaa kohderyhmälläsi, että mitä mielikuvia heillä nousee esiin logostasi.
 9. Yksinkertaiset logot ovat usein tehokkaampia ja helpommin tunnistettavissa eri medioissa.
 10. Kannattaa tehdä yhteistyötä ammattilaisen kanssa, joka tietää miten eri symboliikka vaikuttaa logon kertomaan tarinaan.
 11. Kun sinulla on valmis logo, käytä sitä jokaisessa yrityksesi materiaalissa jotta saat luotua yhtenäisen ilmeen yrityksesi materiaaleihin ja luot heti vahvempaa tunnistettavuutta alusta alkaen.
Logo yritykselle

Kysymyksiä ja vastauksia – osio

Miten tehdä yrityksen logo?

Määrittele ensiksi brändisi identiteetti. Selvitä, millainen brändi haluat olla ja millaisia arvoja ja viestejä haluat välittää kohdeyleisöllesi. Hyödynnä olemassa olevaa brändistrategiaa logon suunnittelussa.

Kirjaa ylös kaikki olennaiset tiedot ja toiveet logon suhteen. Määrittele esimerkiksi logon tyyli, värit, fontit ja symboliikka. Kerro mahdolliselle suunnittelijallesi, millaisia viestejä haluat logolla välittää ja mihin eri käyttötarkoituksiin sitä tarvitaan.

Voit suunnitella logon itse eri palveluiden avulla tai ulkoistaa logon suunnittelu freelancerille tai suunnittelutoimistolle. Voit myös hyödyntää logopankkeja, mutta niiden kautta hankituista logoista kannattaa tarkistaa huolella tekijänoikeudet ette vahingossa hankkiudu ongelmiin.

Miksi logo on tärkeää yritykselle?

Yritys voisi periaatteessa toimia ilman varsinaista logoa, mutta logo tarjoaa paljon hyötyä yritykselle. Logo on visuaalinen tunnus jolla erottaudut kilpailijoista ja kerrot brändisi tarinaa. Logo auttaa ihmisiä muistamaan ja tunnistamaan yrityksen helposti.

Hyvin suunniteltu logo antaa yrityksestä ammattimaisen ja luotettavan kuvan. Se tuo yritykselle uskottavuutta ja auttaa luomaan positiivista ensivaikutelmaa asiakkaille. Ilman logoa yrityksellä on vaikeampaa herättää luottamusta asiakkaiden keskuudessa. 

Millainen on hyvä logo yritykselle?

Hyvä logo kertoo heti jotain yrityksestä, sen arvoista ja toiminnasta. Logolla pystyy kertomaan yrityksen tarinaa ja ideologiaa. Parhaimmilla ja mieleenpainuvimmilla logoilla on tarina, joka kiteyttää olennaisimman yrityksestä visuaaliseen muotoon.

Hyvin perinteinen esimerkki tästä on Amazon-verkkokaupan logossa nuoli A:sta Z:taan, joka kuvastaa hyvin heidän verkkokauppansa laajaa tarjontaa.

Katso tästä miten voimme auttaa logon suunnittelussa:

Tutustu logon suunnittelu palveluumme